Klíčící biomisky pro naklíčování semen jako součást zdravého životního stylu


Speciální misky na klíčení semen jsou jedním z výrobků, o kterých mnozí z nás ani neví. Na trhu existuje zkrátka celá řada drobností a technických vychytávek, které nám mohou usnadnit a zpříjemnit život, a dokud neznáme jejich přednosti, jsou pro nás vzdáleným objektem zájmu.
Jednou z těch pomůcek, které nám přinesou radost a zároveň zdravotní prospěch, jsou klíčící biomisky.  Jaké jsou jejich přednosti?
naklíčená semena.jpg
·         Jsou určeny pro klíčení různých druhů semen. Jedná se o víceúrovňové misky, jež jsou součástí jedné jediné nádoby. Výhodou ze zdravotního hlediska je vždy naklíčení vlastních živých semen k přímé spotřebě. Pokud totiž kupujete již vyrašené klíčky, ty nebývají čerstvé a mohou podléhat plísním a bakteriím.
·         Čerstvé klíčky jsou doslova nabité enzymy a výživnými látkami, které jsou pro tělo nezbytné. Lidí, co se zdravou výživou zabývají, neustále přibývá, a dá se očekávat nárůst jejich počtu i do budoucna. Je také známo, že si mnozí z nás berou příklad ze svého okolí – jakmile zjistí, že je něco pro ně přínosné, zavedou to do své praxe. A naklíčené živé rostlinky k novodobému trendu zdravého životního stylu mohou výrazně přispět.
·         Do misek není třeba vkládat ani filtrační papír, ani ubrousky a vatu, nemusíte tedy naklíčené rostlinky od nich zdlouhavě oddělovat. Misky jsou uspořádány nad sebou, tudíž zaberou jen malé místo. Stačí semínka rovnoměrně do nich nasypat a rozložit a přidat čistou vodu.
·         Misky nejsou jen obyčejné plastové nádobky, každá z nich je opatřena vlastní průchodkou pro regulaci tekutiny – tím se optimalizuje vlhkost a hladina vody, odvětrávání je zajištěno otvůrkem ve víčku. Klíčící semena tedy nebudou vysychat a ani plesnivět. Přebytečná voda se jímá do spodní nádobky.
semínko hrachu.jpg
·         Mističky mívají zpravidla průměr 20 cm a hloubku 16 cm. Materiálem je akrylát – zdravotně nezávadný s atestem PZH 12282/93.
·         Klíčky se podle druhu rostliny vytvoří již během několika dnů a lze je pak před konzumací uchovat v chladničce zhruba po dobu 10 – 12 dnů.